پنجره دوجداره آلومینیومی بهتر است یا upvc؟

پنجره دوجداره یوپی وی سی یا آلومینیومی

پنجره دوجداره فارغ از جنس پروفیل مصرفی یک سیستم ساخت پنجره است که درحالت ثابت وظیفه حفاظت از هدررفت انرژِی داخل ساختمان به خارج از ساختمان وهمچنین ورود هوای خارج ساختمان را به داخل را در کنار وظیفه اصلی خود به عنوان عنصر تامین کننده نور و تبادل هوا ایفا می کند.در حال حاضر سه سیستم استاندارد در ساخت پنجره دوجداره وجود دارد که از نظز متریال ساخت می توان آن را به دو دسته پنجره های آلومینیومی اختصاصی(نرمال و ترمال بریک) و یو پی وی سی تقسیم بندی کرد که در این مقاله به طور مختصر تعریفی از این دو مدل پنجره ارائه می دهیم و به تفصیل مهم ترین ویژگی های این پنجره ها را مقایسه می کنیم تا بتوانید بر اساس نیاز خود انتخاب مناسبی بین پنجره های آلومینیومی و یو پی وی سی داشته باشید.

 

 پنجره دوجداره یو پی وی سی چیست؟

Upvc مخفف عبارت سه کلمه ای Unplasticized Polyvinyl Chloride می باشد که نوعی پلاستیک فشرده و سخت است که در صنعت در و پنجره مورد استفاده قرار می گیرد. این متریال از خانواده  متریال پی وی سی که در لوله های سفید پلاستیک فشرده است قرار می گیرد با این تفاوت که در این پلاستیک مواد غیر روان کننده در ساخت آن استفاده نمی شود. درواقع می توانیم بگوییم تمامی پروفیل های مصرفی در صنعت پنجره از جنس Upvc  می باشد.برای مطالعه بیشتر در مورد تاریخچه پنجره های یو پی وی سی می توانید مقاله مربوط به آن را در سایت های آداک مطالعه کنید.

 

مهمترین مزایای پنجره های یو پی وی سی:

  • عایق بالای حرارتی نسبت به پنجره های نرمال اختصاصی
  • عایق بالای صوتی نسبت به پنجره های نرمال اختصاصی
  • قیمت مناسب در مقایسه با پنجره ترمال بریک

معایب پنجره های یو پی وی سی:

  • محدودیت در ابعاد بزرگ بازشو
  • نیاز به تقویت در سازه پنجره به دلیل ماهیت پلاستیکی
  • دوام پایین نسبت به پنچره های اختصاصی الومینیومی
  • عدم ثبات رنگ در طولانی مدت
  • عدم سازگاری با اقلیم های مختلف
  • عدم ارزش بازیافت و ضایعات
  • عملکرد ضعیف در برخی مدل های بازشو
  • عدم تنوع سیستم های رنگی در مقایسه با سیستم های اختصاصی آلومینیومی

مقایسه پنجره آلومینیومی و یو پی وی سی

پنجره دوجداره آلومینیوم اختصاصی:

متریال آلومینیوم از قدیم در صنعت ساختمان و پنجره مورد استفاده قرار می گرفته است اما با پروفیل های قدیمی تک جداره که از نظر هوابندی و سایر ویژگی ها که مورد نظر پنجره های دوجداره است در این مقاله کاری نداریم و صرفا مقایسه سیستم های جدید آن یعنی آلومینیوم اختصاصی می پردازیم که به دو سیستم نُرمال اختصاصی وسیستم  تِرمال بریک تقسیم بندی می شوند. متریال اصلی  هر دوی آنها آلومینیوم می باشد که با این تفاوت که در سیستم ترمال یک تیغه پلاستیکی پلی آمید به عنوان لایه میانی پروفیل به عنوان عایق در سرتاسر پروفیل قرار گرفته است.

 مهمترین مزایای پنجره آلومینیومی نرمال :

  • تنوع مقاطع ساخت با توجه به اهداف کاربری
  • تنوع سیستم های رنگی(پودری،آنادایز وآبکاری)
  • عملکرد فنی بسیار خوب در انواع مدل های بازشو
  • زیبایی ظاهری
  • حفظ کیفیت و دوام در طولانی مدت
  • ارزش بازیافت بالا
  • سازگار با انواع اقلیم ها

مهمترین معایب پنجره های آلومینیومی نرمال:

  • عایق حرارتی کمتر نسبت به یو پی وی سی(حدود ۱۵درصد)
  • عایق صوتی کمتر نسبت به یو پی وی سی(حدود ۱۰ درصد )

پنجره اختصاصی ترمال بریک((Thermal Break :

با حفظ تمام ویژگی های پنجره نرمال اختصاصی دارای مزایای اضافی زیر می باشد.

  • عایق حرارتی بالا نسبت به نرمال اختصاصی
  • عایق صوتی بالاتر نسب به نرمال اختصاصی

معایب پنجره های ترمال بریک:

  • قیمت بالاتر نسبت به یو پی وی سی و نرمال

 

مقایسه مهمترین ویژگی های پنجره های دوجداره آلومینیومی و upvc:

انتقال حرارتی وصوتی:

پنجره های اختصاصی آلومینیومی  به دلیل ماهیت آلومینیوم و رسانا بودن به راحتی هوای داخل را به بیرون منتقل می کنند و برعکس.اما در پنجره های ترمال بریک با قرار گرفتن  تیغه پلی آمید در میان پروفیل ،پروفیل را به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم می کند که در واقع نقش قطع کننده این انتقال حرارتی قرار می گیرد به عبارت ساده تر این مشکل رسانا بودن و هدر رفت انرژی را مرتفع کرده و عملکرد یک نارسانا را همانند یو پی وی سی اعمال می کند.درمورد پنجره های یو پی وی سی این ویژگی به دلیل ماهیت متریال که نارسانا می باشد کاملا ملموس می باشد و بزرگترین ویژگی این سیستم همین خاصیت عدم انتقال انرژی از طریق بدنه می باشد.

 

عملکرد فنی:

پنجره های آلومینومی اختصاصی نرمال و ترمال بریک به دلیل ماهیت فلزی متریال خود در طولانی مدت و با ابعاد بزرگتر دچار مشکل نمی شود و عملکرد و کارایی خود را حفظ می کنند اما پنجره های یو پی وی سی در کنار محدودیت ساخت بازشو های بزرگ با گذشت زمان نیازمند رگلاژ و سرویس می شود.

زیبایی ظاهری:

پنجره های آلومینیومی عموما نمای زیبا و مدرنی به ساختمان می بخشند که این خاصیت را در طول زمان حفظ می کند اما پنجره های یو پی وی سی  در ابتدا نمای زیبا و جذابی دارند اما با گذشت زمان و با تابش نور خورشید کیفیت رنگ خود را از دست می دهند و در برخی موارد تغییر رنگ می دهند.

ارزش بازیافت :

پنجره های اختصاصی آلومینیومی به دلیل جنس فلزی دارای ارزش بالاتری نسبت به پنجره های یو پی وی سی می باشد اگرچه در ابتدا هزینه بیشتری می پردازید اما در انتهای عمر کاربری خود ارزش افزوده بیشتری برای مالک ساختمان دارد و درواقع ارزش ساخت بالاتری نسبت به پنجره های یو پی وی سی دارد.

تنوع سیستم های رنگ :

در سیستم های آلومینیومی تنوع سیستم های پوشش رنگی بالاتری نسبت به یو پی وی سی دارد.پوشش رنگ پودری الکترواستایک ،آنادایزنگ و آبکاری اما در یو پی سی پوشش رنگ به وسیله روکش های لمینت انجام می پذیرد.

پروفیل های رنگی آلومینیومی

سازگاری با اقلیم:

در یک سری اقلیم های خاص عملکرد و کیفیت رنگ پروفیل ها تحت الشعاع قرار می گیرند و بهتر است این مورد در طراحی اولیه و ساخت مد نظر قرار بگیرد.به عنوان مثال در برخی موارد اقلیم های خیلی سرد و خشک پروفیل های یو پی وی سی دچار شکست  شده اند یا مکان هایی که تابش شدید نور خورشید زیاد می باشد پروفیل زود دچار تغییر رنگ می شود.این مورد برای پروفیل های آلومینیومی در شرایط خاص می باشد که البته این مورد هم در بخش تولید پروفیل و آبکاری آن قابل پیش بینی و حل شدن می باشد.

 

با توجه به ویژگی ها و مزایا و معایبی که برای پنجره های الومینیومی و یو پی وی سی در این مقاله برشمردیم، بدیهی است که اگر می خواهید پنجره ای با دوام و ماندگاری بالا داشته باشید  و همچنین در انتخاب رنگ پروفیل در و پنجره از دامنه رنگی متنوعی برخوردار باشید ،امکان فروش ضایعات حاصل از در و پنجره در صورت تغییر نقشه و بدون استفاده شدن در و پنجره در آینده را داشته باشید قطعا پنجره های آلومینیومی انتخاب مناسبتری نسبت به پنجره های  upvc می باشند.

 

سوالات و نظرات شما درباره این مطلب: