دانستنی هایی ضروری درباره نمای لامل

لامل چیست؟

حتما در شهر های بزرگی همچون تهران،مشهد ،شیراز و دیگر کلان شهر ها،ساختمان های بزرگ با نمای شیشه ای را دیده اید که در آن،شیشه ها توسط سازه هایی آلومینیومی در کنار یکدیگر به صورت منظم چیده شده اند.

در اصطلاح به این نماها،نمای کرتین وال می گویند؛در این نما،سازه یا استراکچرهای آلومینیومی که شیشه ها را نگه می دارد،لامل نام دارد.

 

نمای لامل 

نمای لامل یکی از انواع نماهای شیشه ای ساختمان با سیستم پوشش با سازه خود ایستا استدر برخی اوقات از نمای کرتین وال بعنوان نمای لامل نیز یاد می شود.؛در واقع نمای کرتین وال بهترین نمای شیشه ای ساختمان از لحاظ مسائل سازه در ارتفاع محسوب می شود،این نوع نما معمولا از مصالح سبک بویژه ترکیب آلومینیوم و شیشه ساخته می شود.
لازم بذکر است که نمای لامل (یا همان سیستم کرتین وال) یکی از سیستم های نمای مدرن ساختمانی می باشد که ساختاری خود ایستا دارد.

به این معنا که وزن بالای شیشه،بر روی سازه کرتین وال یا همان لامل ها و شاسی کشی های مربوطه سنگینی می کند و هیچ بار مرده ای حاصل از وزن شیشه ها و بار انرژی های حاصل از باد،طوفان و … که متوجه پوسته خارجی (نمای بیرونی) می باشد،متوجه خود ساختمان نخواهد بود.
در حقیقت سیستم نمای لامل یک سازه مجزا محسوب می شود.

 

مای-لامل-تترافرم.
مای-لامل-تترافرم.

 

لامل
لامل

نمای لامل چیست؟

لامل در واقع سازه فولادی یا آلومینیومی است که برای نگهداری شیشه های بیرونی در نمای کرتین وال به کار می رود.
اگر نمی دانید که نمای کرتین وال چیست؛باید بگویم:نمای کرتین وال ،نمایی شیشه ای است که در آن از سازه های فولادی یا آلومینیومی (لامل) و شیشه استفاده می شود.

این نما علاوه بر حفظ زیبایی سازه،در برابر عوامل طبیعی و تنش ها و اغتشاش های مختلف مقاومت بالایی دارد.
نمای لامل می تواند در بیشترین حالت تا ارتفاع ۴ متر اجرا شود،عرض این نمای فلزی بین ۳۴ میلی متر تا ۵۰ میلیمتر متغیر است و معمولا توسط مشتری و به دلخواه آن تعیین می شود.

در اجرای نمای کرتین وال،به طور معمول سایز لامل های عمودی را نسبت به لامل افقی بزرگتر می گیرند.
به عبارتی لامل های عمودی در اکثر مواقع به صورت یک سره اجرا می شوند و لامل های افقی؛برش خورده و در میان سازه عمودی قرار می گیرند.

این به این خاطر است که لامل های عمودی مانند ستون های سازه کرتین وال می باشند و بیشتر بار سازه بر روی لامل های عمودی می باشد و بهتر است یکپارچه تر باشند.
البته برخی طراحان و آرشیتکت ها ممکن است به دلیل رعایت برخی از زیبایی های بصری نما از داخل،اندازه طولی لامل ها با یکدیگر برابر بگیرند که این بسته به نیاز سازه و ظرافت در طراحی نما و معماری می باشد.

لامل
نمای لامل

مزایای استفاده از لامل در نمای ساختمان

سیستم کرتین وال پوشش بیرونی ساختمان است که با هدف انتقال نور به لایه های درونی ساختمان و همچنین ایجاد نمایی زیبا مورد استفاده قرار می گیرد.
نمای کرتین وال نمای به گونه ای طراحی شده است که در برابر باد و نفوذ آب مقاوم است و هرگونه فشار و وزن وارد شده به سازه؛از طریق لامل به دیوارهای ساختمان و سپس به زمین وارد می کنند.

یکی از دلایل مهم استفاده از لامل و کرتین وال در نما این است که این سازه فلزی به دلیل استفاده از آلومینیوم ،سازه ای بسیار سبک است و مقاومت بالایی در تحمل فشارهای عمودی و افقی سازه دارد.

علاوه بر این فشارها و تنش های ناگهانی که در اثر عوامل طبیعی همچون زلزله،بر ساختمان وارد می شود، توسط لامل به دیوارهای ساختمان منتقل می شود.
در طراحی لامل،شیار هایی تعبیه شده است که بتوان لاستیک های EPDM جهت اعمال ترمال بریک (Thermal Break) برای شکست حرارتی به آن متصل نمود.
برای بالاتر رفتن سطح عایق بندی کار در برخی از سیستم های نمای کرتین وال از لاستیک های پلی آمید نیز استفاده می شود.

با ما همراه باشید

سوالات و نظرات شما درباره این مطلب: