فریملس

فریملس چیست؟

سوالی که شاید برای خیلی از کسانی که قصد ساخت یک بنا،ساختمان اداری یا غیر اداری را دارند پیش بیاید؛شاید در ظاهر نمای فریم لس نمایی بدون هیچ گونه فریم نگهدارنده را در ذهن تداعی کند اما این گونه نیست. چراکه نمای فریملس شیشه ای شامل یک نمایی است که بخش اعظم آن را شیشه تشکیل داده که بر روی قالب های آلومینیومی فیکس می شوند.

استفاده از شیشه به عنوان یک متریال نما جزء لاینفک هر ساختمان محسوب می شود.
با ورود شیشه های رفلکس استفاده از این نوع شیشه ها در نمای ساختمان های مرتفع علی الخصوص برج ها بسیار متداول شد.

مزیت مهم نمای شیشه ای علاوه بر زیبائی امکان استفاده از حداکثر روشنایی روز و نور می باشد.
شایان ذکر است،استفاده از شیشه های ۲ یا ۳ جداره یک لایه عایق صوتی و حرارتی بسیار مناسب را ایجاد می نماید.
استفاده از این نماهای مدرن سبب گردیده که دیتیل های نصب متفاوت نیز طراحی گردد،از جمله دیتیل های نصب شيشه های فريم لس و نماهای لامل (Face Cap) می باشد.

در نماهای فریملس شیشه ای،قاب های آلومینیومی نگهدارنده شیشه بر روی یک فریم فولادی که از پروفیل هایی با سایزهای متفاوت ساخته شده نصب و فیکس می گردند.

فواصل شیشه ها به گونه ایست که فریم فولادی حائل قاب های آلومینیومی از نمای روبرو دیده نمی شود.
شاید پس از رسیدن به پاسخ سوال ( فریم لس چیست ؟ ) با خود بیاندیشید نمای فرملیس چگونه تولید و ساخته می شود؟

در ادامه به بیان مراحل ساخت و تولید پروفیل نمای فرم لس می پردازیم

فریم-لس
فریم-لس

 

انواع فریملس

 

frameless-view
frameless-view

فریم لس ایرانی

فریم لس ایرانی نوعی پروفیل بوده که در آن فریم از پشت شیشه ها را قاب می نماید و به کمک لقمه های آهنی روی لامل ها به صورت متحرک قرار می گیرد.
در فریم لس ایرانی اگر از بیرون نما به آن بنگریم تنها ژوین های مابین شیشه ها دیده می شوند.
فریم لس ایرانی به جهت ظاهر زیبایی که به نما می دهند در سراسر ایران بسیار پر طرفدار می باشند.

فریم شیشه سکوریت

فریم شیشه سکوریت به جهت افزایش طرفداران نماهای شیشه ای بسیار مورد توجه طراحان و مهندسین قرار گرفته است.
هرچند از دیرباز استفاده از شیشه در معماری مرسوم بوده و تاریخچه آن به دوران حکومت روم باستان باز می گردد که در آن زمان برای نخستین بار از شیشه برای ساخت پنجره استفاده شد.

اما امروزه روز به دلایلی فرای زیبایی استفاده از نمای فریملس مورد توجه بسیاری قرار گرفته شده است در نتیجه افزایش مصارف و بهبود روش های ساخت تولید شیشه های سکوریت بود.
فریم شیشه سکوریت حاصل یک تحول بزرگ در صنعت شیشه بود که آن اختراع شیشه سکوریت می باشد.

نمای فریملس ویژگی خوبی که دارد قابل تشخیص نبودن فریم های باز شو آن از فیکس است،در نمای آلومینیوم فریملس ابتدا سطح نما به صورت شبکه بندی زیر سازی می شود؛سپس پروفیل آلومینیومی فریم نما روی این شبکه بندی قرار می گیرد.

سیستم بازشو پنجره فریملس به شکل کلنگی بوده که معمولا به سمت بیرون باز می شود و با یراق بازویی در طرفین و یک دستگیره کامل می شود.

لاستیک های تعبیه شده در اطراف فریم و شیشه سطح پنجره فریملس را آب بندی و هوا بندی می نماید و با وجود به کار رفتن آلومینیوم در این نما بیشتر سطح سازه شیشه است.

آلومینیوم به کار رفته در نما با ظرافت خاصی در کنار شیشه قرار گرفته و مهم تر از همه اینکه پنجره های بازشو در این نمای فریملس اصلا قابل رویت نمی باشند.

ظرافت بالا زیبایی و شیشه ای بودن نما باعث شده نظر اکثر طراحان به آن پنجره های فریملس در نماهای شیشه ای جلب شود.

پنجره های فریملس اغلب به راحتی با یک لمس دکمه به راحتی باز می شوند،نوع باز شدن پنجره ها بسته به درخواست و سلیقه کارفرما است.

شایان ذکر است پنجره فرملس کشویی این قابلیت را دارد که شرایط سخت آب و هوایی را تحمل کند؛شیشه ­های بدون فریم به طور کامل معنای اصطلاح «هر چه ساده­ تر،زیباتر» را به بیننده القا می کنند.

در نمای پنجره فریملس امکان استفاده از قفل الکترونیکی نیز وجود دارد،همچنین به جهت دفع حشرات می توان با نصب صفحاتی داخل پنجره ها این امکان را فراهم نمود.
بسته به نوع یک یا دو جداره پنجره،این امکان وجود دارد که از سیستم های کشویی منحنی استفاده شود.

به این ترتیب با استفاده از پروفیل پنجره فریملس نمای فوق­ العاده زیبایی خواهید داشت.
به جهت مقاومت بالای سیستم فریملس در برابر آب و هوای شرجی در صورتیکه در نزدیکی دریا سکونت داشته باشید،با استفاده از این نمای شیشه ای هم از منظره دریا لذت میبرید هم از مقاومت سازه خود در برابر آب و هوا مطمئن خواهید بود.

 

انواع فریم شیشه سکوریت:

فریم سکوریت شیشه ای به جهت هماهنگی بیشتر با محیط پیرامون،در انواع زیر ساخته می شوند.

* استیل ضد زنگ
* آلومینیومی روکش دار

فریم همانند یک عایق و حصار تمامی لبه های شیشه سکوریت را به صورت کامل می پوشاند،نوارهای لاستیکی نرمی موجود در داخل فریم شیشه سکوریت از برخورد لبه های شیشه با قسمت بیرونی فلزی فریم جلوگیری می نماید، در نتیجه این فرایند جلوگیری از ساییدگی و آسیب رساندن به شیشه است.

بسته به نوع کاربرد شیشه نوارهای لاستیکی نیاز به بازدید های دوره ای داشته و در صورت نیاز باید تعویض شوند.
فریم شیشه سکوریت هم دارای تنوع رنگی است و هم در ابعاد مختلف قابل ساخت می باشد و تنوع بالای طرح ها در فریم شیشه سکویت به محبوبیت آن افزوده است..

شیشه-سکوریت
شیشه-سکوریت

فريم لس ترمال بريك

فريملس ترمال بريك در نما و پنجره های فریملس ساختمانی از دو فریم داخلی و خارجی و یک عایق پلی آمیدی که مابین دو سطح به کمک دستگاه پرس واقع شده تشکیل شده است.
به طور کلی Thermal Break ( ترمال بریک ) در لغت به معنای شکست حرارتی و ممانعت از انتقال حرارت می باشد.

عایق پلی آمیدی ترمال بریک به کمک دستگاه پرس به دو لایه متصل می گردد،از مزیت های پنجره های ترمال بریک همسویی ضریب انبساط طولی پلی آمید با آلومینیوم در شرایط جوی متفاوت می باشد.
به این صورت که در سرما گرما و درنتیجه انقباض و انبساط تیغه ی پلی آمیدی مانع انتقال حرارت از سطحی به سطح دیگر می شود.

نتیجه فرایند فوق الذکر عدم انتقال هیچ گونه انتقال حرارتی از پروفیل آلومینیومی چارچوب یا لنگه و منع افت شدید حرارت دمای محیط داخل ساختمان می باشد.
در یک جمله استفاده از فريملس ترمال بريك در نمای ساختمان منجر به صرفه جویی انرژی می شود.

ترمال-بریک-کرتین-وال
ترمال-بریک-کرتین-وال

دیتیل شیشه فریملس:

دیتیل شیشه فریملس دارای فریمی است که از پشت شیشه ها را قاب می کند؛در این روش شیشه ها روی لامل تبه کمک لقمه های آلومینیومی مخصوص متحرک قرار می گیرند.

در نمای فریملس از خارج ساختمان تنها ژوین های بین شیشه ها قابل رویت هستند،نمای فریملس پر کاربردترین نماهای ساختمانی علی الخصوص در برج ها و ساختمان های بلند می باشد.

ویژگی هایی که منجر به محبوبیت دیتیل شیشه فریم لس می شود:

* زیبایی کم نظیر
* نصب آسان
* امکان آب بندی و هوابندی مناسب
* امکان بارگذاری مناسب

در دیتیل شیشه فریملس ابتدا سطح نما به صورت شبکه بندی کامل زیر سازی شده سپس پروفیل های آلومینیومی،فریم روی این شبکه ها قرار می گیرند.

در دیتیل شیشه فریملس با کمک لاستیک های هوا بندی و آبندی در اطراف فریم و شیشه منجر به ایزوله شدن سطح نمای فریملس می شود.
خصوصیات ویژه نمای فرملس؛مشاهده شیشه بیشتر در سطح نما،استفاده از آلومینیوم بسیار با ظرافتی در نما،قابل روئیت نبودن پنجره های بازشو است.

دیتیل-فریم-لس
دیتیل-فریم-لس

سیستم فیس کپ

در دیتیل فیکس کپ از پروفیل های ضخیم و قوی آلومینیومی استفاده می شود.
پروفیل ها پس از آماده سازی توسط نبشی های آهنی متشکل از شیارهای لوبیایی،مستقیما به صفحه پلیت یا شاسی نصب می شود،در نهایت مونتاژ و رگلاژ می شوند.

نمای فیکس کپ به شکل صنعتی ساخته می شود.

در این نوع پروفیل به جهت دارا بودن قابلیت selfsupport ( خود ایستا ) استراکچر تمام آلومینیومی آن در مواجه با انواع تنش های وارده از جابجایی سازه اصلی ساختمان در زلزله،نیروی مستقیم زلزله و باد،نشست های احتمالی و وزن خود نما کاملا منعطف عمل می نماید.

شیشه ها در نمای فیس کپ از سمت نمای خارجی روی شبکه ی لامل ها قرار می گیرد و توسط پروفیل های شیشه خور ثابت می شوند،در پایان شیشه خورها به واسطه روکوب ها پوشیده می شوند.

با وجود آنکه در نما های ساختمان پیشرفت زیبادی حاصل شده،هنوز هم در کشورهای اروپایی و آمریکایی استفاده می گردد.

شایان ذکر است دیتیل شیشه ای فریملس در ایران بسیار پر طرفدار بوده و اکثر برج ها مراکز تجاری و ساختمان های بلند تمایل به استفاده از نمای فریملس دارند.

به حدی از این نما در کشور ما استفاده می شود که امروزه بسیاری از شرکت ها به تولید و اجرای این نوع نمای لامل شیشه ای می پردازند و به آن فریملس ایرانی نیز اطلاق می شود.

با ما همراه باشید

سوالات و نظرات شما درباره این مطلب: